Nota 2 - Shaz Johar (Fixi, 2016)
"Betul cakap Mama tu, Ray. Siapa kita nak menidakkan kisah hidup orang lain?" - Lisa. Ray meraikan kejayaannya sebagai penulis setelah novel keduanya, NOTA, laris di pasaran. Kemudian, setelah dia membaca nota-nota baru yang diterimanya dari Intan Sofia, wanita yang membenarkan kisah hidupnya ditulis di dalam novel itu, dia menemui lebih banyak sisi gelap. Ini memberikannya idea untuk menghasilkan novel seterusnya. Dengan bantuan pembaca setianya Rumi, dia cuba menggali lagi kisah lampau wanita itu, mencari punca mengapa hidupnya berakhir dengan tragedi dan mahu memahami apa sebenarnya yang telah terjadi. Apa yang Ray tidak sedari, tindakannya itu boleh membahayakan hidupnya sendiri.