Nabi Adam A.S. keampunan Allah ada untuk kita yang mencari - Azlan Shah Nabees Khan; Azlan Shah Nabees Khan (Siri sirah & refleksi para nabi, 2020)
Melalui buku ini, Ustaz Azlan Shah menampilkan kisah dan peribadi Nabi Adam AS yang wajar kita contohi. Seorang insan yang melakukan kesilapan, lalu memilih untuk kembali kepada-Nya, lantas dianugerahkan keampunan Ilahi.