Road to hati awak - Miz Amaryllis (Suara Hati Publication, 2021)
"Awak sejak lahir memang cantik dan sempurna macam ni ke?" - Ahmad Danish Arman "Awak mesti terlebih minum air gula. Apa yang keluar dari mulut awak, manis belaka." - Nur Shahwatul Islam Betul kata orang. Bila hati dah terpaut rasa suka, sikit cela pun tak nampak dek mata. Tapi bila yang sempurna itu ternyata hanya luaran semata-mata, mulalah bertingkah kata, mencari cela yang ada lalu berpaling muka. Yang menjadi isunya bila dah bersusah payah move on, terjadi pula pertemuan kedua. Konon hati dah kuat. Mana nak tahu perisai yang disangka kukuh, rebah jua. Tarikan Is versi 2.0, bukan calang-calang. Makin cantik, makin misteri. Nak Dany U-turn? Serius dia dah tak mampu. Nak dibiar kena caras dengan Qurt, si klon Captain America tu? Jangan harap! "Berani melamar untuk kali ketiga?" - Qurt. Masalahnya, keras hati Is tu tak boleh dibawa bincang. Kerja nak reject aje. Kenapa? Padahal Is pun ada hati pada Dany. "Saya tak sanggup nak ulang fasa move on dua tahun tu lagi. Jadi kali ni, please. Bagi saya peluang untuk road to hati awak." Dengan kedegilan Dany untuk memiliki Is dan kedegilan Is untuk menolak Dany, siapa yang akan menang? Apa yang buat Is berubah menjadi seorang yang misteri? Dan berjaya ke Dany road to hati Is?