Cinta suri hati celoreng - Azian Azami (The Hamare Project Collection (Hamare Publication), 2021)
Dia 'hero' bagi aku. Tapi saat aku ditinggalkan, hanya DIA saja yang mengerti aku. Bersuamikan si baju hijau nampak biasa di mata semua. Tetapi, disebalik baju hijau itu, tersimpan pelbagai kisah suka dan duka yang terkadang tidak mampu aku luahkan dengan kata-kata. Senyumanku masih terukir di bibir kala membawa rajuk di hati. Air mata? Peneman setia dalam meniti hari-hariku. Aku kumpul kekuatan untuk terus berdiri di belakang si baju hijau agar dia dapat terus berbakti kepada negara tercinta. Aku korbankan perasaan sendiri. Bahagia? Hanya Allah SWT yang tahu. Dalam aku mencari cinta si baju hijau, aku temui cinta llahi.