Diari Covid-19 anekdot barisan hadapan (Penerbitan Kata-Pilar (M) Sdn Bhd, 2021)
Orang kata, hanya yang menang akan menulis sejarah. Tetapi, jika kita boleh tuliskannya lebih dahulu, mengapa tidak? COVID-19 mengubah seluruh kehidupan kita. Seluruh negara, bahkan dunia, dipaksa berkurung. Petugas barisan hadapanlah yang memasakkan kaki demi menewaskannya. Bukan hanya petugas kesihatan sahaja. Ramai lagi di sebalik tabir menggadai nyawa, masa, wang dan tenaga untuk memastikan kita selamat. Inilah himpunan kisah mereka sepanjang tempoh kritikal itu. Doktor jadi tukang jahit. Evakuasi kecemasan di Nepal. Ditahan polis sebab khinzir. Masalah nak kahwin. Pelbagai cerita dan rasa untuk kita kenang dan renung kembali. Bukankah kita perlu pandang ke belakang, untuk terus maju ke hadapan?