Noah Vanessa Jilid 1 - AisyahRos (Suara Hati Publication, 2022)
"I'd believe you the best gift from are the God. Tapi, saya tak percaya Tuhan itu wujud. Jadi, saya tak boleh simpan awak dalam hidup saya." - Vanessa Willians Hidup gadis itu tampak penuh berseri pada luarannya. Namun, andai tersingkap di mata sekalian manusia akan hakikat yang tersembunyi di sebalik wajah penuh jelita itu, maka... tidak akan ada yang berani mendekatinya kerana 'sumpahan' yang terpalit padanya. Namun, berbeza bagi lelaki itu. Keteguhan yang dimilikinya bukanlah gurauan. "Semua orang ada hak untuk bahagia, Vanessa... and so do you." - Noah Q'Darrien Lee Hadirnya lelaki yang baik agama dan akhlaknya itu tidak mampu untuk ditolak. Saat Vanessa ingin menjauh, semakin erat tautan takdir mengikat mereka berdua sehingga dia tidak mampu untuk melarikan diri lagi. Akhirnya, pertemuan itu berubah menjadi sebuah anugerah yang sangat indah. Sehinggalah takdir membongkarkan bahawa jiwa mereka itu sebenarnya jauh meskipun secara zahirnya mata kedua-dua mereka saling bertatapan. "Awak cuma nak cari kesalahan yang ada dalam Islam untuk awak kuatkan lagi hujah awak mengapa awak memilih untuk tidak mempercayai Tuhan. Betul, kan tekaan saya?" - Noah Q'Darrien Lee "Jadi? Apa salahnya saya tanya tentang Tuhan awak?" - Vanessa Willians Mungkinkah huluran itu disambut oleh Vanessa atau dia akan memilih untuk kekal dalam kegelapan hidup buat selama-lamanya?