Diari seorang gadis - Frank, Anne 1929-1945 (IBDE Ilham, 2022)
Hitler dan Parti Nazi mengganas ketika Perang Dunia Kedua. Mangsa perang tanpa mengira usia dan jantina diseksa serta dibunuh dengan kejam. Mereka yang dibiarkan hidup menderita dan ramai dikerah bekerja sampai mati. Di tengah getir begini keluarga Anne Frank melarikan diri, kira-kira sebulan selepas hari jadinya yang ke-13. Dalam persembunyian, Anne menulis diari yang kini telah dibaca jutaan orang di seluruh dunia dalam 70 bahasa. Buat pertama kali diari terkenal ini diterbitkan dalam edisi Bahasa Melayu.