Istilah perubatan dalam loghat Kelantan - Zabidi Azhar Mohd Hussin; Kamaliah Mohd Daud Dr. 1972- (Casamas Resources Sdn Bhd, 2020)
Buku panduan ini sangat berguna untuk membantu petugas hospital memahami dan memahamkan pesakit tentang istilah perubatan. Ini akan melancarkan lagi komunikasi dan urusan merawat dan kesinambungan dalam proses penyembuhan salah faham istilah perubatan akan memberi risiko yang tinggi kepada pesakit. Maka buku ini dihasilkan untuk membantu petugas hospital berinteraksi dengan pesakit dari Kelantan untuk lebih mudah faham dan terdorong untuk menerima arahan pakar dalam pematuhan arahan rawatan berkesan dan segera sembuh.