Rama-rama yang merangkak dengan sayap terkoyak - Adibah Abdullah 1986- (Puisi dalam kotak, 2016)
Selamat tinggal kepada angin dan matahari rama-rama sayap terkoyak sudah tersadai di sini. Tidak akan ia pulang, mencari cintanya merangkak dengan sayap yang terkoyak.