Matahari - Tere Liye (Lejen Press, 2017)
Nama dia Ali, 15 tahun. Kalaulah diizinkan ibu bapanya, seharusnya dia sedang menduduki tahun akhir ilmu fizik program doktor di sebuah universiti ternama. Ali tidak suka sekolahnya, guru-gurunya, dan kawan-kawan sekelasnya. Semua membosankan baginya. Tapi sejak dia mengetahui ada yang aneh pada diri aku dan Seli, teman sekelasnya, hidupnya yang membosankan berubah. Aku boleh menjadi halimunan, dan Seli boleh mengeluarkan petir. Ali sendiri ada rahsia kecil. Dia boleh berubah menjadi beruang raksasa. Kami bertiga kemudian mengembara ke tempat-tempat menakjubkan. Nama dia Ali. Dia tahu sejak dulu dunia ini tidak sesederhana yang dilihat orang. Dan akhirnya, dia akhirnya tahu persahabatan adalah hal yang paling utama.