Konspirasi - Adib Zaini (Buku Fixi Sdn Bhd, 2019)
"Kenapa datang kat The Lair ni? Mesti ada sebab diorang recruit awak." "Sama ada sini ataupun penjara." "I see. Apa awak buat?" "Stuff." "Well, awak tak payah bagitau kalau taknak. Tapi toksah risau. Semua orang ada sebab sendiri kenapa diorang datang sini. Cuma satu warning. Sekarang dah terlambat kalau nak tarik diri. Kalau awak cuba nak lari, diorang akan bunuh awak." Louisa ditahan polis kerana menyebarkan gambar peribadi majikannya. Seorang gadis misteri tiba-tiba datang melepaskannya dan membawanya naik sebuah bot, atas alasan mahu melindunginya. Di atas bot, dia bertemu Syafiq, seorang lelaki yang melarikan diri dari hutang judinya dengan along. Mereka dibawa ke sebuah pulau rahsia bernama The Lair yang cukup futuristik untuk dijadikan pekerja. Semua orang pernah rasa yang majikan mereka adalah manusia paling jahat di dunia. Tetapi bagaimana jika anda betul-betul bekerja dengan orang jahat?