Bernyawa - Daneen Nizar (Dear Novels, 2021)
Janna meneruskan untuk menerima tawaran pekerjaan daripada keluarga Puan Ophelia walaupun dia tahu bahawa tugasnya tidak masuk dek akal. Menjaga sebuah patung dummy bernama Ghul demi gaji yang lumayan. Akhirnya, Janna menyesali keputusannya apabila dirinya diganggu berterusan di rumah keluarga Ophelia setelah mengabaikan pekerjaan dan tanggungjawabnya terhadap Ghul. "Ghul hidup seperti kami." - Rizki Ada misteri di sebalik kejadian aneh yang berlaku. Segalanya berkait rapat dengan keluarga Ophelia dan Ghul. Rakan baiknya, Kaila dan Faris pula cuba mencari Janna yang tiba-tiba menghilangkan diri tanpa khabar. Akhirnya, dalam bermacam-macam kejadian aneh yang dilalui, Janna perlahan-lahan dapat merungkai satu per satu misteri keluarga Ophelia. "Dia terlalu kuat untuk dikawal. Ghul bukan patung." - Danish "Saya tak faham. Cuba awak tengok dalam gambar ni. Ada tujuh budak lelaki dan satu patung dummy. Kalau patung dummy ni Ghul, siapa budak ni?" - Janna