Diagnosis kenapa jadi doktor? - Anwar Fazal Dr; Aizzat Dr; Azah Dr (WhiteCoat Group Sdn. Bhd., 2020)
Kalau mahu jadi DOKTOR sebab mahu kaya, bergaya, glamour atau rasa superior, lupakan sahaja. Kuburkan cita cita mahu jadi doktor segera. Masih banyak kerjaya lain yang dapat memberikan kamu itu semua tetapi bukan kerjaya kedoktoran. Ini kerjaya yang akan membuatkan kamu rasa betapa terbatasnya ilmu manusia dan betapa hebatnya kuasa Dia. Ini kerjaya yang boleh membuatkan kamu lebih menghargai setiao degupan jantung manusia kerana ia mampu berhenti secara tiba-tiba, pada bila-bila masa. Ini kerjaya yang boleh membuatkan kamu terpaksa mengorbankan banyak perkara yang kamu mahu di dunia kerana perlu menyelamatkan nyawa.