Islam satu-satunya penyelesaian - Abdul Hadi Awang (Siri Pemikiran Islam, 2022)
Buku ini ditulis untuk mendedahkan kepada masyarakat Islam dan bukan Islam bahawa adanya konsep penyelesaian Islam yang berbeza dengan ideologi dan teori ciptaan manusia yang ternyata gagal dalam menyelesaikan kemelut kemanusiaan dan dunia.Keburukan paling besar yang dilakukan oleh sebahagian manusia ialah mencipta peraturan, undang-undang dan cara-cara di luar kemampuan akal dan jasad mereka sendiri sehingga tidak dapat memenuhi keperluan fitrah kejadian manusia seluruhnya dengan sempurna. Hanya Islam satu-satunya agama daripada Allah yang dapat memenuhi seluruh fitrah kejadian manusia dengan cara yang saksama secara menyeluruh dan sempurna.