Meneladani kepimpinan Anbiya' - Abdul Hadi Awang (Siri Teladan & Inspirasi, 2021)
Buku ini menceritakan sifat kepimpinan Nabi Muhammad SAW dan beberapa orang rasul AS yang harus diteladani oleh seluruh umat Islam, khususnya para pemimpin. Penulis membahaskan sifat-sifat wajib bagi seorang rasul, termasuk diri Rasulullah SAW sebagai utusan dan pemimpin yang perlu menjadi contoh teladan kepada manusia. Penulis juga memberikan penekanan kepada langkah bertindak sebagai panduan para pemimpin untuk diaplikasikan dalam kehidupan. Apa yang dikarang oleh penulis ini adalah sebahagian daripada solusi bagi menghadapi fitnah akhir zaman, iaitu apabila amanah diberikan kepada bukan ahlinya.