Taqwa martabat dan harga diri insan - Abdul Hadi Awang (Siri Nasihat Qurani, 2021)
Buku ini menjelaskan tentang sifat taqwa yang merupakan salah satu sifat menjadi kesempurnaan dan kemuliaan bagi setiap Mukmin. Sifat yang sangat penting bagi menentukan martabat diri manusia di sisi Allah SWT dan menetapkan harga diri mereka berdasarkan iman, Islam, dan ihsan. Ia perlu dihayati dalam semua aspek kehidupan individu, keluarga, masyarakat, dan negara secara sempurna dan penuh keikhlasan.