Pada suatu hari kita bertemu dan aku pelajari sesuatu - Reyna Ibrahim (Rimbunan Publishing House Sdn Bhd, 2020)
Pada suatu hari.. Pasti ada pertemuan, perpisahan dan peristiwa yang berlaku di sepanjang jalan kehidupan. Lalu kita mula mempersoalkan segalanya. Kenapa begitu? Kenapa begini? Sebenarnya kita lupa.. Hidup ini bukan untuk kita mengharap memiliki semua. Hidup ini untuk kita bersyukur menerima apa adanya selepas gigih berusaha. Kita cenderung mengeluh dengan ujian hingga kita lupa menghitung nikmat-nikmat kecil yang sentiasa ada di sekeliling kita. Kita lupa mencantumkan semua nikmat kecil itu menjadi sejambak syukur dalam jiwa. Sesungguhnya... Setiap hari yang kita lalui adalah rahsia Allah. Pertemuan dan perpisahan ponuh dengan didikan daripada-Nya. Ia cukup misteri, namun penuh dengan hikmah yang tersembunyi kerana Allah itu Maha Mengasihani.