Jangan jatuh cinta - Adah Hamidah (Penerbitan Karyaseni, 2014)
Lelaki yang dicintai = Naim Zulkarnain "Abang Naim, ingat Ana lagi tak?" "Ana, budak manja yang selalu menangis tu ke?" Formula untuk bersatu = Memenangi hati "Merajuk pun tak guna. Ana tak reti nak pujuk." "Memanglah. Masa kecil dulu pun, abang yang selalu pujuk Ana. Ana tak pernah nak pujuk abang." Masalah = Bukan pilihan. "Naim dah nak bertunang hujung bulan ni. Nak tak nak, Ana kena lupakan Naim." Lelaki bermasalah psikologi = Muhammad Afdhal "Sekejap. Nama kau apa?" "Selena Gomez." "Selena Gomez... Erm, pelik, muka kau tak ada pula nampak macam orang putih." Formula untuk membantu = Bantuan melalui ugutan "Sekarang ni, bos nak buat ke tak nak? Kalau tak, saya batalkan aje rancangan nak pujuk Kak Dahlia." Masalah = Ugutan balas. "Alah, bos berani ke panggil jabatan agama Islam? Sanggup ke kahwin dengan saya? Kak Dahlia macam mana?" "Apa susah. Kau jadi nombor satu. Dahlia jadi nombor dua." Sayangnya, tak ada satu pun formula yang berjaya hingga membuatkan dia pening sendiri. Mempertahankan cinta memang susah. Berurusan dengan lelaki emosi bermusim juga tidak mudah. Niatnya sekadar membantu, tidak sangka dia terlibat sejauh itu. Ana Syahidah! Perjalanan hidupnya tidak seperti yang diimpi. Jangan jatuh cinta! Masihkah relevan untuk diucapkan sedangkan cinta sudah dijemput masuk ke dalam hati?