Jejak pertempuran demi negara - Abdul Rahman Alavi (Penerbit UPNM, 2021)
Buku ini adalah berkenaan dengan Brigidier Jeneral Dato' Muslim (Bersara) melalui pelbagai ketika masih dalam perkhidmatan sewaktu negara berhadapan peperangan melawan insurgensi Komunis sehingga berakhirnya ancaman militan di akhir tahun 1989.