Fiqh siasah Khulafa' Al-Rasyidin Khalifah Abu Bakar RA - Abdul Hadi Awang (Siri Sejarah Islam, 2022)
Buku Fiqh Siasah Khulafa' al-Rasyidin Khalifah Abu Bakar RA ini akan mengupas dengan lebih lanjut dari sudut kepimpinan Saidina Abu Bakar RA ketika menjadi khalifah pertama kepada seluruh umat Islam. Bagaimana Saidina Abu Bakar menyelesaikan konflik pemberontakan yang berlaku di zamannya, memerangi Rom dan Parsi, serta permulaan kepada proses pemeliharaan al-Quran. Semua perkara tersebut dapat kita teliti di dalam buku ini.