Semanis tomato - Freesia (Penerbitan Karyaseni, 2017)
Takdir Zafeeya dengan kaum Adam tak pernah indah. Bapanya bencikannya dan dia halimunan di mata lelaki-lelaki lain. Seringkali merasa tersisih dan keseorangan, dia gunungkan ego, keraskan hati. Jauh dalam sudut hatinya, dia menharapkan sinar cinta. Pertemuannya dengan Andriy tanpa dijangka telah membuka satu lembaran baru dalam hidupnya. Egonya cuba direndahkan, hatinya cuba dilenturkan demi menjadi yang terbaik buat Andriy. Niatnya tampak suci di mata Zafeeya, namun Andriy sebenarnya menyimpan satu rahsia. Dia tak mahu bernikah dengan gadis pilihan emaknya. Tapi, dia tak punya restu keluarga untuk mengahwini kekasihnya, Shasha. Dengan persetujuan Shasha, Andriy mengatur rancangan. Mencari seorang gadis yang cukup ego, keras hati dan tak mudah jatuh cinta untuk dinikahinya. Niatnya nampak mulia; mahu berkahwin sebelum bercinta. Hakikatnya, cinta yang tak terputik sebelum kahwin itu akan dia kekalkan sehingga Shasha kembali kepadanya.