Islam dan demokrasi - Abdul Hadi Awang (Siri Pemikiran Islam, 2021)
Buku Islam & Demokrasi cuba mengupas konsep dan aplikasi sistem demokrasi dalam Islam. Antara perkara-perkara utama yang dibincangkan di dalam buku ini adalah : politik dalam Islam, Pilihan raya daripada kaca mata Islam, Sistem sekularisme dan demokrasi barat dan demokrasi Islam.