Tujuh - Firdaus MFD (Buku Fixi Sdn Bhd, 2022)
Bermula dengan penemuan sebuah kitab lama dalam almari arwah ibunya, Zariq bersama tiga rakan karibnya terjebak dengan misteri kehilangan penduduk Kampung Tanjung Sabang di sungai berhampiran. Walaupun berasal dari kampung itu sendiri, Zariq tidak pernah suka duduk berlama-lama di rumah ibunya. Dia rasa seluruh kampung itu pelik. Dari jiran tetangga sehinggalah penduduk kampung itu, semuanya pelik. Kehilangan salah seorang penduduk kampung semasa keluar mengail udang juga seperti tidak dipedulikan sesiapa. Diasak rasa ingin tahu, Zariq, Hanna, Hafiy dan Manuel berusaha menyiasat kejadian kehilangan itu. Tanpa disangka, tindakan mereka masuk campur dalam urusan orang kampung akhirnya mengundang malapetaka. Apakah yang sebenarnya terjadi di kampung tersebut dan apakah kaitannya dengan kitab lama yang dijumpai Zariq itu?