Telaga - Khairi Mohd (Buku Fixi Sdn Bhd, 2020)
"Dan, mung gi dapur ambik garam nga lado hitam," arah Lebai Kosim. Shahidan angguk dan mula melangkah ke arah langsir namun langkahnya terhenti tiba-tiba. Diam dia di situ. "Hoh, sebab apo, Dan?" tanya ayahnya kehairanan. "Hmm... Ado lagi ni, ayoh. Ado lagi." "Gapo? Mano?" "Ado lagi ni duk dapur," kata Shahidan yang tegak berdiri di depan langsir. "Ai, kito tak boleh masuk ni. Tak boleh. Bahayo." "Banyok ko, Dan?" Shahidan diam sebentar. Dia kedengaran merengus. "Mung nok gapo?" Suaranya lain macam, tidak menjawab soalan ayahnya tetapi kini bercakap dengan langsir. Di belakang sana, dalam gelap, aku masih merasai kehadiran 'sesuatu' itu.