Celupan jarum kecil di Lautan ilmu Al-Quran - Abdul Hadi Awang (Siri Nasihat Qurani, 2020)
Buku ini sangat istimewa kerana bertemakan al-Quran yang merupakan mukjizat yang kekal hingga hari kiamat. Tambahan pula, naskhah ini ditulis oleh seorang ulama yang telah mengajar tafsir selama lebih 40 tahun dan telah berjaya mengkhatamkan pengajaran tafsir sebanyak dua kali. Pengalaman dan keilmuan beliau yang luar biasa wajar kita manfaatkan. Selain itu, buku ini ditulis semasa beliau mendapatkan rawatan susulan selepas pembedahan di Institut Jantung Negara (IJN). Beliau menyebut dalam mukadimah buku bahawa beliau mendengar alunan bacaan al-Quran sepanjang tempoh tersebut bagi menenangkan diri yang kesakitan. Lantas, beliau memperoleh petunjuk dan ilham akan betapa hebatnya al-Quran. Akhirnya, hal tersebut telah mendorong beliau untuk mengarang buku ini sehingga siap.