Pembangunan pertanian lestari - Nik Hashim Nik Mustapha; Mohd. Fauzi Mohd. Jani (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 1995)
Pembangunan pertanian lestari lahir daripada kesedaran untuk mengekalkan sumbangan sektor berkaitan terhadap kebajikan sosial masyarakat, khususnya dalam era persaingan antara sektor moden dengan sektor konvensional.