Rabbi aku ingin mengenal-Mu lebih dekat - Muh. Ramli 1992- (Rimbunan Islamik Media Sdn. Bhd., 2019)
Sudah pasti mengenali Tuhan Maha Pencipta, iaitu Allah, pemilik langit dan bumi. Apabila kita mengenal Tuhan, kita semakin kenal diri sendiri. Ke manakah tujuan kita? Mengapakah Tuhan ciptakan kita? Namun, banyak orang tidak mampu mengenal Tuhan dengan sebaiknya. Bukanlah kerana Allah tidak mahu memperkenalkan diri-Nya, tetapi kita yang buta. Kita tidak mahu berjuang untuk perkenalan itu, lalu bagaimanakah kita dapat mengenal Tuhan? Mampukah kita lebih dekat kepada Tuhan? Semua pertanyaan tersebut, ada dibincangkan dalam buku ini. Buku ini mengandungi pengajaran kepada sesiapa sahaja yang berhasrat membangunkan peribadi lebih kuat, sehingga dia istiqamah di jalan Islam. Buku yang penuh dengan pencerahan yang dapat menggugah jiwa ini, diharapkan dapat membantu proses penghijrahan pembaca!