Love Lila - Rin Ahmad (Grupbuku Karangkraf, 2018)
Alila baharu sahaja putus cinta. Alasan putus cinta ialah kerana perbezaan darjat. Alasan yang dia rasa sangat tak relevan di zaman metropolitan ini. Seorang jururawat sepertinya mana mungkin bergandingan dengan seorang doktor. Malah kedua-dua ibu bapa bekas kekasihnya juga doktor yang hebat maka siapalah dia di mata mereka. Alila bangkit meneruskan hidup. Padanya cinta boleh datang beribu kali. Tiada istilah cinta pertama bawa ke mati. Bezanya di tanam satu perasaan agar dia jatuh cinta dengan orang yang setaraf dengannya. Pertemuan Alila dengan seorang jejaka bernama Jude mencambah kembali perasaan halus. Apa tah lagi pada pertemuan pertama dan kedua, sangkanya mereka setaraf dan Juhaidi ini orangnya biasa-biasa sahaja. Apabila akhirnya status Jude terbongkar, haruskah Alila berundur. Benar ke Jude bukan se orang doktor saperti bekas kekasihnya tetapi dia seorang 'pembunuh'? Mampukah Alila menerima hakikat yang pahit ini? Mampukah Alila teguh dengan pendiriannya apabila rahsia demi rahsia terbongkar?