Koreografi kontemporari Malaysia - Gonzales, Joseph (Choreographer) (Strategic Information and Research Development Centre, 2019)
Naskah ini membincangkan karya koreografer tempatan berdasarkan pengalaman serta pandangan penulis dari sudut sosial, politik dan budaya di Malaysia. Selain itu naskah ini membantu dalam penciptaan sesebuah karya dengan memahami kaedah serta proses penciptaan koreografi.-- Mohd Yunus Ismail, Pensyarah, Faktulti Tari ASWARA Selain daripada menghuraikan kaedah teknikal kraf koreografi disertai dengan pengalaman pengamal tari kontemporari terpilih, buku ini memperingatkan saya sebagai pendidik tari perlu menyedari dan mencari peranan yang baharu bagi tari kontemporari era Malaysia baharu! -- Leng Poh Gee, Pensyarah, Fakulti Seni Persembahan UPSI Buku ini memberi gambaran mengenai ekologi tarian di Malaysia khususnya tarian kontemporari dan karya-karya koreografer tempatan. Sesuai dibaca oleh pengamal profesional dan pendidik tari serta mereka yang berkecimpung dalam bidang seni persembahan. -- Imran Syafiq Mohd Affandi, Pengurus, ASK Dance Company