Ambivalen - Faiz Ibrahim (The Booku, 2017)
Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, namanya ialah H. Mia pula seorang gadis bandar yang lengkap dengan segalanya. Dia sudah ada segalanya dan dia membenci Hafiz kerana dia ingat, Hafiz mahu mengikis duit bapanya Mia. Hafiz pula tidak berapa suka Mia kerana merasakan Mia seorang gadis yang kasar dan garang. Perjalanan Hafiz dan Mia bagai sebuah takdir bagaimana dua insan yang saling membenci antara satu sama lain, akhirnya terjatuh cinta tanpa mereka sedar. Mereka sudah ditakdirkan untuk bersama. Romantik. H merupakan Hafiz versi yang sangat nakal dan jahat. Dan setiap kali H muncul, ianya pasti merosakkan kehidupan Hafiz yang sudah dilihat sempurna. Dan perjalanan buku ini menceritakan bagaimana Hafiz harus meneruskan kehidupannya walaupun berat mana ujian yang mendatang serta pengampunan Tuhan itu sentiasa ada. Pintu Taubat itu ada.