My dear, Wani! - Nia Adahays (Suara Hati Publication, 2018)
Kasyifah Ul Hanani - Gadis biasa yang berpandangan luar biasa. Katanya kalau tak perigi cari timba, mana nak dapat airnya dan siapa sangka bahawa keputusannya mengundang sakit di hati setelah 'timba' yang dikejar pergi meninggalkannya. "Kau ikhlas tak terima Jad?- Huril "Aku ikhlas tapi aku tak cintakan dia..."-Hanani Kerana terpaksa, Hanani relakan. Kerana amanah, Hanani turutkan untuk berkahwin dengan kawan baik sendiri walaupun hatinya sudah dikunci dan dimangga bagai. Namun, saat hati ingin menerima encik tunang, munculnya seseorang yang bisa menggoyahkan pendirian dan keputusannya. "Kalau saya terpeluk awak tadi memang kena kahwin dah kita ni." - Ziyadh "Gila ke apa nak kahwin sebab terpeluk."- Hanani "Habis tu, kalau sengaja peluk bolehlah, kan?"- Ziyadh Lelaki yang muncul itu? Mula-mula Hanani teruja. Namun kemudian, merimaskannya pula. Makin dielak, makin kuat pula jodoh mereka. Tak sayang. Tak cinta. Tapi, akhirnya Hanani bersetuju untuk berkahwin dengan lelaki itu. Hanya ada satu sebab. Semuanya kerana ada 'dia' dalam lelaki itu.