Kenapa kita dah tak macam dulu? - Faiz Ibrahim (Thebooku, 2019)
Buku ini bertujuan untuk membuka mata pembaca, agar mereka lebih "alert" dan "lebih menghargai" pasangan serta hubungan cinta mereka, bersama yang tersayang. Buku ini berbentuk motivasi, nasihat dan juga tips, cara untuk memperbaiki hubungan serta menghindari anda, dari terus hidup bersama dengan si dia, tetapi langsung tidak rasa bahagia. Segala kata-kata nasihat dan juga tips dalam buku ini, merupakan daripada pengalaman penulis sendiri serta juga diambil daripada nasihat mereka-mereka yang bahagia dalam hubungan mereka serta juga mereka, yang telah gagal dalam perhubungan mereka agar segala kebodohan mereka itu, akan dijadikan pengajaran.