Fiqh ramadhan mengecapi kemuliaan bulan agung - Abdul Hadi Awang (Siri Aqidah & Syariah, 2021)
Buku ini memberikan panduan yang ringkas, namun cukup padat dan lengkap dalam menghimpunkan segala hal yang berkaitan dengan bulan Ramadan dan ibadat puasa yang difardukan padanya. Bermula daripada pemahaman terhadap makna dan falsafah Ramadan dan puasa itu sendiri, sejarah pensyariatan, hikmah dan kelebihan, sehinggalah hukum-hakam yang terkait dengan rukun Islam yang keempat itu.