Warkah Nabawi buat masyarakat - Mohd Syazreen Abdullah 1989- (Rimbunan Islamik Media Sdn. Bhd., 2018)
Islam agama yang penuh kelembutan, cinta akan persaudaraan, keharmonian dan memberikan perlindungan kepada semua manusia. Islam dibangunkan atas ajaran tauhid, rohnya keikhlasan serta syiarnya toleransi dan persaudaraan. Oleh itu, menjadi masyarakat yang berkemajuan mestilah seiring dengan nilai dan penghayatan agama yang tinggi. Ketamadunan sesebuah masyarakat diukur dengan sikap keterbukaan dalam menerima perbezaan, bersangka baik dan sentiasa menghubungkan ikatan persaudaraan tanpa mengira agama, bangsa dan budaya. Buku "Warkah Nabawi Buat Masyarakat" ini sangat sesuai untuk dijadikan panduan di tengah-tengah kerencaman dan kepelbagaian hidup bermasyarakat yang silang agama dan budaya. Justeru, buku ini mengandungi hadis-hadis nabawi yang menghadirkan nilai-nilai kemasyarakatan yang murni sebagai panduan hidup bermasyarakat pada hari ini.