Aplikasi mudah alih untuk pembelajaran Bahasa Isyarat Malaysia bagi bakal guru pendidikan khas - Syar Meeze Mohd Rashid; Mohd Hanafi Mohd. Yasin; Noraidah Sahari@Ashaari (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2022)
Peredaran perkembangan teknologi pada masa ini menjadikan peluang pembelajaran penggunaan teknologi mobile atau dikenali sebagai pembelajaran secara aplikasi atau m-pembelajaran. Pembelajaran secara aplikasi adalah merupakan kaedah pembelajaran secara alternatif yang tidak terbatas dan memberi ruang serta peluang masyarakat untuk memperolehi ilmu yang lebih baik dan mudah. Perkembangan ini merupakan hasil daripada kemajuan teknologi revolusi tanpa wayar yang memanfaatkan penggunaan peralatan mudah alih seperti telefon bimbit, tablet dan sebagainya bagi mengakses pembelajaran. Suatu inovasi baharu diperkenalkan apabila pembelajaran Bahasa Isyarat Malaysia (BIM) kepada bakal guru digunakan secara penggunaan aplikasi. Kursus Bahasa Isyarat merupakan sebahagian daripada keperluan bergraduasi bagi pelajar Sarjana Muda Pendidikan Khas.