Kelahiran seorang Rasul kisah hidup Nabi Muhammad SAW dari kecil sehingga dewasa - Abdul Latip Talib 1954- (Novel sejarah Islam, 2020)
Kisah hidup Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam sebelum Baginda lahir, sehinggalah Baginda mendapat gelaran Al-Amin. Sebuah kisah jelas bagaimana Baginda sudah 'terjaga' jiwa dan fizikalnya sejak masih dalam kandungan lagi. Dijaga jauh daripada dosa dan maksiat.