Ideologi sebuah memoir - Zin Mahmud (Gerakbudaya Enterprise, 2020)
Inilah catatan Zin Mahmud - bekas wartawan, penerbit dan penyunting yang tidak asing dalam dunia kewartawanan Melayu. Memoir ini menjelajahi bukan sahaja zaman awal beliau, tetapi juga idea-idea, ideologi dan iklim politik nasional dan antarabangsa yang telah mempengaruhi pemikiran beliau. Berlatarbelakangkan sejarah politik Malaysia dan konflik antara sayap kiri dan kanan, kehidupan beliau penuh dengan pedoman untuk zaman post-truth ini.