Memoir seorang perajurit - Mohammad Qayyum A. Badaruddin (Casamas Resources, 2016)
Pengalaman sangat mahar harganya. Mengapa kita harus mengalaminya? Berapa harga mahal yang harus dibayar untuk sebuah pengalaman? Pengalaman itu mahal bukan bererti sebuah pengalaman boleh dibeli dengan wang. Ia bukan sahaja menjadi guru, sebagai panduan malah ia mendewasakan kita. Hargailah apa yang ada di depan mata kita..kalau ia pergi? Kita perlu mencari kembali...jangan membuang masa mencari semula apa yang sepatutnya kita sudah genggam pada hari ini. Jadikanlah pengalaman dulu sebagai pengjaran di masa hadapan. inshaAllah kita akan dapat lalui masa masa akan dating dengan lebih sempurna...