Trilogi ajaib #3 aksara - Syafiq Aizat (Buku Fixi Sdn Bhd, 2022)
6+(+1-1)=6. Inilah persamaan yang pernah Izwan 'nampak' dan ditulis ke atas kertas A4 yang aku bawa hari itu. Pada mulanya aku tak faham dan aku abaikan. Sampailah aku teringat semula ramalan Alin tempoh hari. Bayangan Nadhirah juga menjadi persoalan apabila rakan-rakan lama Izaq menafikan kewujudan gadis itu. Ah, sudah. Apa yang kau cuba nak sampaikan kat aku ni? Siasat punya siasat, muncul persoalan ini pula; siapa Sarah? Dan apa bendanya Organisasi ni? Lopek betul namanya kan. Tapi disebabkan Organisasi inilah aku perlu cari dan cantum setiap aksara menjadi perkataan. Dan perkataan yang perlu aku cari haruslah sebuah 'penyelesaian'.