Mao Zedong China dalam dunia abad ke-20 - Karl, Rebecca E. (IBDE Ilham, 2021)
Buku ini dapat dibaca sebagai satu pengenalan ringkas bagi masyarakat abad dua puluh terhadap salah satu sosok pemimpin revolusioner dunia iaitu Mao Zedong. Olahan dan penggambaran latar hidup tokoh itu serta tanah besar China memberikan pembaca gambaran dan kejelasan berkaitan sejarah dan mitos yang menyelubungi tokoh ini.