Sisi berakhlak yang hilang - Hasrizal Abdul Jamil (Iman Publication Sdn Bhd, 2022)
Mengapa sebenarnya seseorang gagal mencapai apa yang diinginkan dalam hidup? Walhal cita-cita sudah jelas, azam sudah sempurna, dan semangat juga sudah melangit. Rupa-rupanya, yang hilang daripada kita adalah sikap. Ia merupakan sains dan sunnatullah di sebalik mana-mana kejayaan. Mahu menjadi keluarga terbaik, tetapi tidak proaktif dalam menzahirkan cinta. Mahu menjadi teman akrab, tetapi sentiasa menjatuhkan antara satu sama lain. Mahu menjadi masyarakat unggul, tetapi tidak mahu bertoleransi. Mahu menjadi pemimpin kompeten, tetapi tidak strategik dalam menyusun prioriti. Melalui buku Sisi Berakhlak Yang Hilang, Ustaz Hasrizal merumuskan sikap-sikap yang boleh meningkatkan kualiti diri individual. Ia menjadi pemangkin besar dalam merealisasikan segala impian yang telah dicitakan, dengan izin Allah SWT.