Cuak memahami rasa gelisah, kebimbangan melampau & fikiran negatif berpanjangan - Hazreen A. Rashid (Iman Publication Sdn Bhd, 2022)
Jantung berdebar-debar, resah, gelisah dan ada kalanya sukar tidur malam ialah reaksi normal minda dan tubuh kita apabila berhadapan dengan 'ancaman'. Respons ini menjadikan tubuh badan kita lebih bersedia untuk berhadapan dengan situasi yang sukar. la tindak balas survival. Walau bagaimanapun, apabila tidak diuruskan dengan baik, respons normal itu akan berlanjutan; seterusnya mengganggu kesihatan emosi dan mental kita. Kita cenderung untuk overthink, hilang motivasi dan sentiasa merasakan diri tidak cukup bagus.