Bergaji & pokai membina kehidupan bebas tekanan melalui pengurusan kewangan yang realistik - Suraya Zainudin (Iman Publications Sdn Bhd, 2022)
Kita semua pernah berasa risau apabila memikirkan perihal duit-risau andai kita dapat bertahan hingga hujung bulan risau andai simpanan kita cukup; risau memikirkan cara untuk menambah pendapatan. Lambakan nasihat daripada guru kewangan yang mempunyai pelbagai mazhab cara fikir pula semakin mengelirukan. Yang mana satu perlu didahulukan? Melabur, menabung atau mencari kerja yang bergaji lebih besar? Bergaji & Pokai tampil untuk merungkai segala kerisauan tersebut, di samping menunjukkan langkah awal pengurusan kewangan yang mudah melalui dua bahagian cara untuk menilai kesihatan duit serta cara menguruskan kewangan, mengubah perspektif terhadap erti menjadi kaya dan membentuk cara fikir yang realistik berkaitan peranan duit dalam hidup. Buku ini untuk orang yang penat menjadi pokal Penat pokal itu bukan sekadar penat pada fizikal, malah pada mental.