Menyelami perjuangan tabligh penerus survival Nabi - Mohammad Qayyum A. Badaruddin (Casamas Resources, 2021)
Perjuangan Rasulullah menuntut pengorbanan yang tidak terhingga banyaknya, baik dari aspek fizikal, mental, dan spiritual. Namun, semua itu dapat dihadapi dan dilaksanakan oleh pejuang yang hebat ini dengan pertolongan dan pimpinan dari Allah swt. Natijah daripada itu, akhirnya membuahkan kejayaan kepada Baginda dengan terbentuknya sebuah negara islam yang pertama iaitu Madinnah munawwarah. Mereka yang keluar ke jalan Allah bertujuan untuk mengislahkan diri dan merapatkan hubungan dengan penciptanya. Inilah perjuangan tabligh yang menyampaikan kalimah lailahaillah kepada seramai mungkin manusia serta mewarisi rusau ummat yang dimiliki oleh Baginda.