Hikayat TUAN PUTERI SAADONG - Wahyunah Haji Abd. Gani; Norhayati Ab. Rahman (Siri warisan sastera klasik, 2023)
Hikayat Tuan Puteri Saadong merupakan salah sebuah karya yang tergolong dalam genre legenda yang memaparkan kehebatan, kebijaksanaan dan karamah yang dimiliki oleh tuan Puteri Saadong. Keistimewaan inilah yang menjadikan Tuan Puteri Saadong seorang tokoh Wanita yang termasyhur di negeri Kelantan. Hikayat ini juga menganjak pembaca menghayati perjuangan srikandi Wanita, sekali gus mengangkat kisah sejarah da fiksyen negeri Kelantan. Penerbitan karya klasik ini amat berguna sebagai rujukan pelajar dan pengkaji sastera, di samping menambah dan memperkaya khazanah persuratan negara khususnya yang berhubung dengan ketokohan Wanita dari negeri Kelantan.