Poskad-poskad penghujung semester - Hafizul Faiz (JIWA, 2021)
Hidup ini ibarat mendayung perahu bagi meredah samudera, perlu bersedia meredah lambung ombak, kecil dan besar, yang melanda tanpa mengira masa. Ia juga umpama berada di dalam taman bunga yang penuh dengan kuntuman indah lagi memikat mata. Meski apa pun yang menimpa, hidup masih perlu diteruskan. Lalu, salah satu cara untuk memaknai usia adalah dengan menulis dan mengirim kata-kata kepada mereka yang turut sama muncul di dalamnya. Poskad-poskad Penghujung Semester adalah satu himpunan puisi, narasi-narasi reflektif tentang kehidupan dan ketentuan, tentang memiliki dan melepaskan. Ia juga bukan hanya cerita tentang seorang siswa bergelar graduan, tetapi cerita tentang seorang remaja yang tidak mahu segera dewasa, atau lebih tepat lagi, tidak mahu segera melepaskan.