Ghaib - Uja Hamza (Buku Fixi Sdn Bhd, 2022)
Uja terjaga dalam keadaan dia tak ingat apa yang terjadi kepadanya. Kata Ayah, ada orang jumpa dia dalam keadaan pengsan di tepi sungai. Anehnya, selepas sedar dari pengsan, Uja mula mendengar suara-suara yang memanggil namanya, dan bayangan-bayangan berwajah buruk yang bergentayangan di sekelilingnya. Dia dibawa pulang ke kampung oleh ibu bapanya untuk berubat, dimana dia pertama kali mendengar tentang mata ghaib. Kehadiran Makwa, orang tua misteri di kampung itu menyebabkan Uja semakin resah. Siapa orang tua itu dan apa kaitannya dengan gangguan yang menghantui hidup Uja dan keluarganya sekarang?