Mukjizat sabar dalam Al-Quran - Qaradawi, Yusuf 1926- (Siri tafsir Maudhu'i Dr. Yusuf Al-Qaradhawi, 2013)
Sabar adalah bukti ilmu yang dalam dan keyakinan yang kuat kepada Allah s.w.t. Mukmin yang sabar, tegar menggenggam semangat yang kuat bagi meraih kejayaan dunia dan akhirat. Sesungguhnya, Allah s.w.t. menjanjikan pahala yang tidak terbatas dan darjat yang tinggi kepada orang-orang yang bersabar. Antara kupasan Syeikh Dr. Yusuf Al-Qaradhawi berkenaan topik sabar seperti yang dinyatakan dalam Al-Quran adalah: Hakikat Sabar dalam Al-Quran, Hukum dan Keperluan Bersabar, Pembahagian Sabar dalam Al-Quran, Kedudukan dan Darjat Orang-Orang yang Sabar dalam Al-Quran, Kisah Para Nabi dan Rasul Terdahulu yang Sabar, Perspektif Al-Quran Berkenaan Sabar.