KETIKA SAKARATUL MAUT MENJEMPUT - Ibnu Al-Jauzi (Pustaka Azhar, 2019)
Setiap orang pasti akan melalui detik-detik sakaratul maut. Bagaimana para nabi, khalifah dan orang soleh melalui detik-detik ini? Apakah yang diucapkan pada akhir nafas mereka? Apa yang perlu dilakukan oleh ahli keluarga kepada insan yang sedang sakaratul maut? Bolehkah kita bersedih apabila orang yang disayang meninggal dunia? Adakah kita akan berbaik sangka kepada Allah pada ketika ini? Kematian pasti akan tiba....