Beyblaze girl - Sabrina Ismail (Bookiut, 2020)
Sikap tamak Kirana, membuatkan dia sanggup mensabotaj pihak lawan untuk memenangi pertandingan lantas memiliki Beyblaze Emas Sakti. Satu pergaduhan besar telah berlaku antara dia dan ibunya yang membuatkan Kirana dihukum untuk kembali ke masa lampau. Di Kampung Rotan Kayu, Kirana bertemu kembali dengan ibunya yang lebih muda dan lasak, Tini, seorang jaguh gasing kampung. Tini mencabar Kirana untuk bertarung di gelanggangnya bagi merampas Beyblaze Emas Sakti milik Kirana. Antara Beyblaze dan gasing, yang mana satukah yang lebih hebat? Berjayakah Tini merampas Beyblaze Emas Sakti Kirana? Dan mampukah Kirana kembali ke zamannya semula?